Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 199: Vakantiesplagaat.

De vakantie staat voor de deur en wat doen mensen (volgens mij) in de vakantie. Inderdaad, lekker drinken en eten. En voor iemand die een kilo per maand wil afvallen is dat op zijn zachts gezegd tricky. Die kilo gaat er langzaam af en de ervaring leert… heel makkelijk aan.

En voor iedereen die nu denkt… je moet de teugels ook kunnen laten vieren die heeft geen idee hoeveel moeite en energie mijn verloren kilo’s gekost hebben.

Vanuit mijn persoonlijk lijfschap zou mijn vraag zijn:

Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik op gewicht blijf en toch niet het gevoel heb dat ik in een soort van vakantiespagaat zit?

Waar beleef ik het meeste plezier aan? Terwijl ik dit schrijf denk ik dat er weinig dingen opwegen tegen het gevoel niet aangekomen te zijn. Maar een lekker stuk appeltaart met een goede koffie kan mij normaal gezien bovenstaande doen vergeten.

Waarbij het kaartje: kies ik voor 5 minuten plezier of de rest van de dag frustratie, misschien wel een mooie is om te veranderen in een maand lang frustratie. Want weer terug naar de 78,5 zou écht zo niet tof zijn.

Hoe dus wel:

  • Bovenstaande afweging maken voor een beslissing.
  • Elke dag mijn 10.000 stappen maken.
  • Mijn andere gewoontedoelen gewoon vasthouden.
  • Genieten van andere zaken naast eten.

Zo, het plan ligt er! Nu rest slechts de uitvoering.

Xjo Tip: maak voor jezelf ook een plan. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.