Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 198: De juiste keuzes

Mijn dagkaartje was “ik maak de juiste keuzes”! En toen moest ik even nadenken.

Dit kaartje heb ik ooit bedacht als een eenvoudige reminder. Simpel toch… De juiste keuzes. Maar niks is minder waar.

Keuzes… dat zijn er nogal wat. Per dag maak je de hele dag keuzes.  Een keuze maken is eigenlijk het tegenovergestelde van een gewoonte. Een gewoonte daar hoef je niet meer over te kiezen!  Conclusie: doe mij maar een gewoonte. Want in het woord kiezen zit dus automatisch …. een goede of een slechte keuze. Een gedoe dus dat kiezen.

Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar wat doe ik vervolgens met mijn kaartje…

Ok, eerst even in kaart brengen welke keuzes er waarschijnlijk op mijn pad komen.

De makkelijke keuzes

  • Ontbijt: geen keuze, hetzelfde als gisteren.
  • Tussendoor: ik heb heerlijke pink lady’s liggen en nog wat dadels en geen koekjes of iets anders dus ook hier hoef ik niet te kiezen.
  • Lunch: iets met eieren en een cracker. Ook hierin weinig verleiding.
  • Avondeten: De eerste keuze. wat ga ik maken. wel een keuze, maar geen moeilijke.

De moeilijke keuzes

  • De avond: nu komen de belangrijke keuzes. Ik ga misschien wat drinken met mijn zus. En dan drinken we vanuit de gewoonte wijn. (Een verkeerde gewoonte). De keuze die ik maak is misschien niet de juiste, maar het is wel een bewuste keuze. Als ik wat ga drinken dan drink ik niet meer dan 3 wijn, of minder want dat kan natuurlijk ook .

Zo dat geeft overzicht! en rust in mijn hoofd.

Waarmee de conclusie voor mijzelf is. Misschien is een bewuste keuze en je daaraan houden, misschien wel beter dan de juiste keuze.

Xjo  Welke bewuste keuze maak jij vandaag?

Ps. In de avond sta ik koffie in te schenken en ik denk “ik zou best een blokje boterkoek kunnen eten”. Mijn kaartje gaat gelukkig door mijn hoofd, ” ik maak de juiste keuzes”. en inderdaad, daar hoort in deze fase nog geen boterkoek bij.

En de wijntjes zijn het ook niet geworden….. Zo zie je maar, soms denk je dat je wat te kiezen hebt…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.