Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 196: Beloning!

Na een plateau van 6 weken, zag ik deze morgen een nieuw getal! Een getal wat ik al jaren niet meer gezien heb op de weegschaal. En wat een mooie beloning voor al mijn inspanningen. En ook wel 1 die ik écht nodig had. Ook al is stoppen geen keuze en zelfs niet meer nodig. Want er is zoveel veranderd onder invloed van de nieuwe gewoontes! De gewoontes van de eerste 5 maanden doen hun werk, dit in combinatie met de keuze om voor eens en altijd linksaf te slaan hebben dit voor elkaar gekregen.
En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik niet eens weet wat mijn juli doel is. (en als ik het al niet meer helder heb….)Daarom is het ook zo belangrijk om op te schrijven wat je aan het veranderen bent. En zorg ervoor dat je dat heel smart onschrijft. 
Met een gewoontedoel bedoel ik een gewoonte je helpt om op gewicht te komen en te blijven. Bijvoorbeeld: elke dag een stukje lopen. Of bij de koffie in plaats van 3 koekjes altijd 1 koekje te eten. Jij bepaalt welke gewoonte jou het beste kan helpen. En het belangrijkste is dat het een gewoontedoel is wat je de rest van je leven gaat doen. 
Ik lees even terug in mijn header van mijn Facebook pagina, en zie welke drie het zijn. Met nieuwe recepten koken ben ik bezig en die komen in mijn nieuwsbrieven. Mijn 7 minute workout, daar ben ik weer mee begonnen, maar ik merk zodra de omstandigheden veranderen ik deze laat vervallen. Daar moet ik dus nog iets voor verzinnen. Wel trek ik dagelijks mijn eigen kaartje, en schrijf hierover in de besloten Facebookgroep. En dat maakt voor mij zelfs een echt verschil, omdat het bewustzijn en de aandacht dan nét even groter zijn dan met een terloops getrokken kaartje. (Je kunt de kaartjes kopen op Bol.com, onder dieet motivatie kaartjes) Een beetje reclame zo tussen neus en lippen door. Dit is zeker een gewoonte die ik wil en kan doen.

Om nog even terug te komen op de titel van deze blog: beloning.

Hoe ga ik het vieren dat ik een nieuw gewicht heb gezien? Tja…

Ik kijk in de spiegel en zie mijn beloning, wat natuurlijk supergaaf is. En de andere beloning is een beloning die je voelt in je lijf en in je mind. Het is de beloning van het gevoel dat ik aan het roer zit. Dat ik bepaal. Dat ik van een gevoel van onsuccesvol diëten naar succesvol eten aan het veranderen ben. 

En daar kan geen taartje tegenop! 

Xjo het lied van vandaag. En zing vooral met me mee! Queen… No one gonna stop me now.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.