Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 195: Vliegwielkrachtig!

Vandaag is het zo een dag, niet fit, teveel te doen en dan sluipt het erin….. Gemakzucht. In de supermarkt bij de koffiecorner lopen en dan te bedenken. Dit gaat tijd schelen. Zo slecht is dit broodje niet. Onzin natuurlijk!

O, en heb ik al zelfmedelijden genoemd. Ook last van. Nog een reden om tegen mezelf in te eten. Kwaad ook! Omdat het lijkt alsof de rest van de wereld schijnbaar alles mag eten. Jaloers dus ook. Zo nou heb ik ze allemaal op een rijtje. Dat lucht lekker op!

Je mag van mij klagen tot je een ons weegt (wie weet is dat de oplossing) maar voor zover aan mij bekend is dat nog nooit iemand gelukt. Maar wat er ook gebeurt, je geeft niet aan je impuls toe. Als je dan toch graag wat minder goeds wilt eten doe dat dan met een opgeruimd humeur en als bewuste keuze.

Dus wat er ook gebeurd en hoe we ons ook voelen, we mogen het niet niet weg eten. Niet wegdrinken, niet onder de mat vegen. We kijken ernaar!

“Wat is er nu eigenlijk aan de hand”?

Dat zou de vraag kunnen zijn die je jezelf op dat moment zou kunnen stellen.

Echt dat kan jij ook, en dan zien dat je het overzicht even kwijt ben. Dat je in de illusie bent dat het broodje in de supermarkt voor jou datgene gaat oplossen waar je tegenaan loopt. Terwijl het veel logischer zou zijn dat je als je het druk hebt, dat je hulp vraagt, juist wél even een kleine adempauze inlast. En dat je beseft dat de slanke tak van onze samenleving precies dat doet wat wij aan het trainen zijn. ( uitzonderingen daargelaten).

Maar weet je wat het toffe is, Het is moeilijk, lastig, soms lijkt het onmogelijk, maar écht, ondanks die bak aan emoties en het dan toch niet nemen maakt je zo krachtig.

Vliegwielkrachtig!

Want als je het 1 keer hebt gedaan dan lukt het de volgende keer ook en die keer erop ook ….

Dus zit ik een beetje futloos achter mijn computer, best wel zielig, vol zelfmedelijden, een beetje jaloers, Maar met een bak trots die groter en voller is als al die nare bakjes bij elkaar. En dat voelt goed!

Xjo Vul je bakje trots vandaag! en geef aandacht aan wat je nodig hebt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.