Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 191: bye bye brocolisoep

Eerlijk is eerlijk, ik geniet van mijn gezonde maaltijden. Met zo min mogelijk pakjes en zakjes en veeeeel soep. Soep is de redding in de donkere dagen van de afvaller. Beetje flauw… soepje. Trek…soepje.

Toch was er vandaag een punt van soepverzadiging. Buhhhh. En even voor duidelijkheid, dit is geen geklaag maar slechts het constateren van een gevoel. 

Dus voordat ik in een combinatie van shrek en de hulk verander is het tijd om over eetuitbreiding te denken. 

Wat kan je nog meer eten… en dat is zelfs met mijn juli gewoonte : probeer nieuwe recepten, dat blijkt in de praktijk, dus nog best lastig. 

En ik ben niet de enige want ook mijn teennagelmevrouw waar ik vandaag was die wist niet wat ze moest koken. En ik verbaas me hierover want bij de binnenkomst van elke supermarkt ligt toch een boekje vol inspiratie.

Iets koken wat je nog niet eerder hebt gemaakt is toch nog wel een uitdaging. En misschien zit daar dan ook wel gelijk een inzicht. 

Als je af wilt vallen zal je anders moeten koken, en dat is op zich al een uitdaging omdat koken net als eten iets is wat we op de automatische piloot doen.

Anders koken is volgens mij wel een noodzakelijke die je heel veel kan gaan opleveren. Dus blader ik nog even door mijn kookboeken. Ik krijg er vooral trek van….

Ps. Wat kook jij vandaag buiten je comfort zone? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.