Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 190: Yeah! Nog een heel leven.

Vroeger toen ik nog aan het diëten was dacht ik na de eerste dag al, pfff nog 4 weken en dan ben ik klaar. Nu denk ik alleen, wat me vandaag nog niet gelukt is dat gaat morgen vast weer wat beter. Yeah!, ik heb nog een heel leven.

Eigenlijk ben ik student aan de hoge school van beter eten. Ik ben aan het leren:

  • Leren wat mijn waardes zijn, waar ik in geloof en wat dus niet uit boekjes komt
  • Leren dat iets minder ook lekker kan zijn
  • Leren proeven en erachter komen dat sommige dingen écht heel zoet zijn                 (Sommige ook heel lekker hoor)
  • Leren wanneer ik vol zit
  • Leren doorzetten
  • Leren welke gewoontes mij saboteren
  • Leren kiezen voor soms en niet voor altijd
  • Leren proeven, een twix is niet echt heel lekker… Voorheen at ik hem alleen zo snel op dat ik hem niet proefde. (Werkt nog niet met M&M’s)

En ik geloof ook dat je nooit uitgeleerd bent. Wel weet ik dat als je alle stof dagelijks herhaald, dat het dan ook werkelijk beklijft, het blijft hangen zodat je er niet zo een moeite voor hoeft te doen. 

Wat ook helpt is als de lesstof boeiend vind, want ik merk hoe meer ik leer over eten hoe makkelijker ik bepaalde keuzes kan maken. 

En leren is ook onderzoeken, en ik ben gek op onderzoeken. Vooral naar de drijveren van mensen… het waarom.

Waarom eten we wat we eten? 

Waarom eten we wat anders als wat we vinden dat we eigenlijk zouden moeten eten? 

En waarom eten we niet alleen het eten wat goed voor ons is.

Ervan uitgaande dat we allemaal voor een lang en gelukkig fit en gezond bestaan gaan.

Ik heb mezelf nu 190 dagen geobserveerd en geanalyseerd en ik snap mezelf een behoorlijk stuk beter. Ik heb geleerd dat bijvoorbeeld zoiets sufs als niet staand eten een wereld van verschil opleverd. Ik heb ingezien dat mijn cellulitusdijen nu eenmaal bij me horen, maar dat ik erg geniet van een extra gaatje bij mijn riem. Ik snap nu echt dat bewegen geen keuze is, maar gewoon iets wat er bijhoort en ik moet integreren voor een blij lijf en ontspannen mindset. Dat ik mijn innerlijke saboteur nu eerder herken omdat hij maar een paar zinnen herhaald waaronder: ” ik heb geen zin”. Dus die kan ik nu makkelijker negeren. 

En ook al mag ik nog maar 176 dagen…. Denk ik  stiekem Yeah!, ik heb nog een heel leven.
Xjo Je kunt je vanaf 2018 inschrijven voor de cursus leuk levenslang 😉 met Jo

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.