Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 19: Datia deel 2

Heb je er al over nagedacht? Wat zijn jouw leefregels. Een Leefregel klinkt echter wel heel erg als iets dat moet. Richtlijnen dat voelt beter, maar laat ook wat mij betreft  teveel ruimte over. Gewoontes jaa… dat voelt goed. Of misschien wel gewoonteregels. 

Ik ga hier even brainstormen om daarna eens te kijken welke gewoonteregels ik graag wil hebben. Steven Covey komt ongemerkt om de hoek kijken. “begin met het einde voor ogen”. 

Dus welke gewoonteregels (gister schreef ik dat ik er aan het einde van het jaar 12 zou willen hebben) hebben op de lange termijn het beste effect op een leven lang een gezond stabiel gewicht hebben en sta ik in zoverre achter dat ik me er ook voor in wil zetten, of eigenlijk dat ze voor mij zo gewoon zijn geworden dat ik er niet meer bij stil sta.

Brainstorm gewoonteregels

 • Ik eet geen brood tussen maaltijden.
 • Ik neem altijd de trap ( indien 1 verdieping).
 • Voor minder dan 2 km pak ik de fiets
 • Ik eet altijd 1 bord eten
 • Op feestjes drink ik nooit meer dan 3 wijn. 
 • Champagne kan altijd
 • Tussendoortjes zijn altijd fruit
 • Ik beweeg 10000 stappen op een dag
 • Ik eet nooit staand
 • Als ik gewicht wil verliezen dan begin ik met op te schrijven wat ik eet. 
 • Ik bestel mijn koffie zonder koekje.
 • Ik eet meer eiwit
 • Ik eet 1 uur koolhydraten per dag.
 • Ik eet geen vlees meer
 • Ik loop 3 x in de week een half uur. 
 • Ik ga op tijd slapen. 23.30
 • Ik eet meer groente dan aardappelen
 • Ik weeg me 1 x in de week
 • Ik eet eerst mijn mond leeg voor de volgende hap
 • Ik drink 8 glazen water elke dag.
 • Als ik boven de 80 weeg direct een extra bewuste week inlassen.

Ik vind dit leuk om over na te denken, maar het valt niet mee om er 12 te vinden waarbij je écht zegt. ” Ja, dat is er 1 die ik wil”. En volgens mij is het, hoe groter de weerstand ( lees moeite ) hoe effectiever de regel. 

Voor vandaag ga ik gewoon door met de gewoonteregels van januari. Ze worden elke dag al een beetje onbewuster, en dat is een fijne constatering. 

Succes, doe je best en tot morgen.

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.