Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 186: Rode kaart…

Ging ik even de mist in…

Laat ik vooral als eerste uitspreken dat ik een volledig vertrouwen heb in mijn eigen proces en methode waar de kaartjes een ondersteuning bij kunnen zijn. Maar boven alles is het vlees zwak en is onze herseninhoud die we aan het omturnen zijn best complex. 

Even een kleine situatieschets. Ik zit buiten te leren, mijn vriend komt naar buiten met een Radler, hij vraagt aan mij of ik ook wat wil. Mijn verstandige kant zegt. “Doe maar een water”, daaroverheen hoor ik mezelf roepen: “doe mij ook maar een Radler, ik heb het verdiend” ?????

En als mijn dagkaartje “als je het eigenlijk niet moet nemen, neem het dan niet” ergens voor bedoeld was… dan was het wel voor dit flesje Radler. Zonde! 

Als ik zelf naar de koelkast was gelopen dan had ik nooit Radler gepakt, dus er zit in de onderlaag een soort van afstemmingsgedrag onder. Dat denk ik in ieder geval. Dus ik drink Radler omdat ik dit samen met mijn vriendje wil doen, omdat het me een soort gevoel geeft van kijk ons nu samen eens even gezellig wat drinken. 

Zo, dat is best een inzicht. Dus ik kies niet voor mezelf, uit mezelf, het beste voor mezelf.

Iets om over na te denken. Voortaan denk ik dus als hij het vraagt…( en dat is gelukkig niet vaak) wat ik zelf zou pakken als ik alleen zou zijn.

Eigenlijk heeft mijn kaartje me dus wel bewust gemaakt van mijn gedrag, en dat is eigenlijk wel heel gaaf. (En confronterend…)

Xjo Geniet van een mooie zondag, en ga de diepte eens in. Als jij iets neemt wat je niet helpt… zit daar ook een soortgelijk gedrag onder?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.