Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 183: Een blij lijf met een rotkop. 

Sorry voor de weinig subtiele titel van deze blog.

Maar  ik vrees met grote vrezen dat het nooit genoeg is. Heb ik binnenkort een blij lijf, ga ik lopen emmeren over mijn hoofd.

En ik weet het gerust, ik heb een normaal hoofd. Een hoofd waar je ook nog best wat van kan maken.

Maar toch heb ik de vaardigheid om te kijken naar de minpunten. Dat mijn ogen iets te veel hangen, mijn mond als ik praat een beetje schuin gaat en dan heb ik het nog geeneens over mijn stem of over hoe ik beweeg. 

En wat raar is, het lijkt volledig maatschappelijk geaccepteerd om negatief over jezelf te praten. Dat is wat om even bij stil te staan…

Stel je nu eens voor dat ik hier zou schrijven, ik ben echt superblij met mezelf, ik heb een prachtige huid, als ik in de spiegel kijk dan verschijnt er direct een lach op mijn gezicht bij zoveel schoonheid. Dat zouden we stiekem toch nog raarder vinden dan de negatieve versie. Of niet? 

Een blij lijf…. dat is nog een beetje te sturen, maar hoe krijg je een blij hoofd??? Zonder jezelf iedere minuut een nieuwe mop te hoeven vertellen. Ik vermoed dat dat meer met de binnenkant van ons hoofd te maken heeft dan met de buitenkant. Onze hersens zijn gewoon verkeerd geïnformeerd of geprogrammeerd of geindoctrineerd.

En net toen ik onder de douche stond had ik een soort van eureka moment. Ik ben 47 en ik ben er wel klaar mee. Want stel je nou eens voor dat je niet leert om jezelf te accepteren en lief te hebben zoals je bent en op je zeventigste ook nog steeds iets hebt… ik ben niet mooi of leuk genoeg. Duh! dat zou toch even zonde van je leven zijn.

Dus hierbij besluit ik dat ik mezelf ok vind, met rimpeltjes, vlekjes, putten, met mijn accent, mijn manier van bewegen, en alles waar ik een totaal nutteloos oordeel over heb. 

Want één ding weet ik wel: de wereld wordt er niet mooier van als jij of ik onszelf naar beneden halen. En daarbij, is het niet een stuk belangrijker dat we gewoon mooi zijn vanuit ons hart naar elkaar en naar onszelf …. want daar wordt de wereld dus pas écht mooier van.

Maar verander vooral waar je ontvreden over bent maar wél invloed op hebt! 

Maar over alles wat we bij onze geboorte hebben gekregen daar moeten we het gewoon mee doen. En heb je daar geen zin in? Ook goed, maar niet zeuren dan… (zeuren en klagen staan in de wereld vervuil top tien.)

Xjo Sluit jij aan? En kan je tegen jezelf zeggen dit ben ik: Ik ben helemaal OK! Vandaag dus!!!

 

2 antwoorden
  1. Esther
    Esther zegt:

    Toevallig vanmorgen weer een zo’n moment dat ik besluit mijn net-niet-strak-genoeg-lijf besluit te accepteren. This is me in een strakke jurk, deal with it!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.