Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 178: 1 juli de tussenstand na 6 maanden.

Ik ben op de helft van The Diet Project gekomen. Doel: afvallen tot binnen mijn BMI en van alle vergaarde kennis een boek schrijven en nog wat andere wilde plannen die genoteerd staan. (op een lange termijn lijst, want focus op wat nu aandacht nodig heeft)

Ik loop op schema. 6 kilo in 6 maanden.

Voor mij voelt het als een eureka ervaring. Niet alleen dat ik wat ben afgevallen, maar ook vooral de inzichten die allemaal op de juiste plek vallen.  Dat alles op mijn pad op de juiste plek lijkt te vallen. Diëten en zelfbeeld, zelfliefde en geluk, doelen en succes. Het Motivatie Magazijn is een logisch gevolg van mijn eigen zoektocht.

De conclusies zijn het resultaat van mijn eigen onderzoek. En dat is zoveel beter dan uit een boek. Ik voel ze diep in mijn hart!

De overeenkomsten met mijn zakelijk project waar ik de training van Michael Pylarczik voor gevolgd heb zijn fantastisch om in te zien.

Stap één van zijn stappenplan is  “alles begint met een fit lijf en genoeg energie”. Hoe uitdagend is het dan als dat je doel is???

Logisch en lastig, als het een vereiste is om te kunnen beginnen, maar ook je doel. Belangrijk is dat je dan gewoon toch begint. Begint met het bouwen aan een fundament. Dus niet wat we normaal doen, stap 1 t/m 6 over te slaan en gewoon weer met een geweldig nieuw dieet beginnen. Nee, in mijn methodiek begin je niet met een dieet, je weet wel wat je moet eten. Het verschil gaat erin zitten dat je gaat ontdekken waarom je het niet doet.  Dus kleine stappen maken en inzichten verkrijgen waarom je doet wat je doet. En waarom het tot nu toe niet is gelukt. Daarin eerlijk te zijn en daar aan te bouwen. Dat gaat niet snel! Net als het fundament van een huis het belangrijkst is, zo is dat dus ook met het fundament van je blije lijf. Zonder fundament houdt het geen stand. En dat is tenslotte precies onze ervaring. Lijnen, afvallen en uiteindelijk weer aankomen.

Het is zwaar werk een fundering bouwen. Beton, metaal en door de prut en de modder waar je wat mee moet. Maar nu staat het fundament, het beton is gestort. We kunnen door naar….

Fase 2: het bouwen van het huis, je tempel, je blije lijf.

Hoe, door de eerste 6 gewoontes te ankeren tot ik ze kan dromen en het niet in mijn hoofd haal om ze naast me neer te leggen.

Maar welke mogen er nog bij? Welke gewoontes voegen nog wat toe? (Het is belangrijk om hier goed over na te denken, we kiezen voor iets wat we ons hele leven willen vasthouden) 

  • Ik haal de 7 minute workout weer uit de kast. 
  • Werken aan mijn eigen kookschrift zodat het makkelijk wordt om te kiezen.
  • Elke dag met mijn eigen dieet motivatie kaarten aan de slag te gaan en daar ook op terugblikken. 

Het wordt een mooie maand. 

Xjo

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.