Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 175: Stilstand is achteruitgang

Dit is een ode aan de wandeling.

Ik hou niet van sportscholen (oké, dit is een beperkende overtuiging maar wel één die ik meerdere keren in mijn leven heb bevestigd, van het geld wat ik naar de sportschool heb gebracht zou ik royaal twee weken van op vakantie kunnen). Misschien ga ik hier nog een keer aan werken, maar voor nu zweer ik bij wandelen. Wandelen is volgens mij goed voor alles. (en ja, ook ik heb wel eens geen zin)

  • je kunt het altijd en overal doen
  • Het is niet belastend
  • Het is gezellig ( als je het samen doet).
  • Je bent in de buitenlucht en maakt even contact met de aarde
  • Het kost geen geld
  • En je bent ( als je je mobiel thuis laat ) letterlijk even niet bereikbaar. Tijd voor jezelf zoals dat zo mooi heet.
  • Je hoeft niet eerst ergens heen.

Eigenlijk zou ik geen reden kunnen bedenken om niet te lopen ( behalve als je natuurlijk klachten hebt).

Wandelen is geen sporten, en dat is ook een voordeel, want ik heb altijd meegekregen dat ik niet goed was in sport. En zoals met alles…. “What you imagion, you become”. Nooit gevisualiseerd dus dat ik de 100 meter in 10 seconden zou kunnen rennen, of ook niet in mijn stoutste dromen zag ik mezelf de marathon van New York rennen. Gaat dus ook niet gebeuren.

Ik heb ooit een poging gedaan met trainen voor de Dam tot Dam race, maar ben voortijdig afgehaakt vanwege een operatie. Maar zelfs toen al was het als duidelijk dan mijn kracht lag bij het motiveren van de renners. Terwijl ik langs de kant stond met een drankje in mijn hand….

” Kom op, je kan het” Je bent er bijna…..

Dat kan ik als Dieet Motivator natuurlijk niet meer verkopen, dus ik neem nog een glas water. En ik sta denkbeeldig langs jouw lijn. ( letterlijk en figuurlijk)

En als je even geen zin hebt in al die beweging of als het even niet meer gaat…. dan hoor je me roepen in je hoofd.

” Kom op, je kan het”  : Je weet wat je doel is, geef niet op. Beweeg liever een beetje mee…

xJo Plan deze week eens een wandeldate.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.