Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 17: Opgeven is ook een keuze.

Maar niet de mijne! 

365 dagen iets schrijven en vervolgens geen verandering bewerkstelligen dat is volgens mij niet mogelijk, en dat is diep van binnen wat ik graag wil. Gewoon eten, zonder dat ik er teveel over na hoeft te denken. Vol is vol, dorst is drinken en dat ik geen koffie meer bestel omdat ik er dan een koekje bij krijg. 

Voor mezelf natuurlijk, maar ook voor al die dietende dolende zielen, die consequent iets nieuws proberen om gered te worden. Die het buiten zichzelf zoeken in het nieuwste dieet of laatste trend.

365 dagen je eetgewoontes aanpassen wordt het helemaal. 

Omdat het logisch is, dat wat we al zoveel jaren doen, je niet kunt afleren in een maand. We kunnen onszelf wel tijdelijk voor de gek houden, vier maanden als een dolle gaan trainen en 20 kilo afvallen maar de meeste lijners die ik ken, komen allemaal weer terug op hun gewicht. Zelfs bij de weightwatchers zie je na 10 jaar toch weer de terug bij af-vallers.

En misschien heb je als je heel veel gewoontes hebt die je niet helpen wel 800 dagen nodig, of 1600 om deze te vervangen door betere. 

Ik hoop voor mezelf op 365 dagen. Om dan in ieder geval 12 gewoontes te hebben vervangen.

Of zal ik mezelf op oud en nieuw betrap staand aan het buffet, met in mijn ene hand een oliebol en de andere een appelflap. Die ik in een veel te hoog tempo staand naar binnen prop. En wegspoel met een fles proseco…. Ik weet zeker van niet!

Maar dat koekje bij de koffie dat blijft een lastige op de lange termijn, maar vandaag sla ik hem af. 

Doe je mee?

Xjo

2 antwoorden
  1. Yne
    Yne zegt:

    Geniet eens van elk klein hapje wat je neemt, rustig en bedachtzaam. Volgens mij hoef je dan niet alles te laten staan. En koop eerlijk en goed eten. Ga naar de warme bakkerij en geniet van b.v. een verse krentenbol. Niet twee maar gewoon een. Beloon je zelf niet met eten maar eens met een leuk cadeautje. Alles wordt een gewoonte, ook aandachtig en genietend eten van kleine hapjes goede voeding.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.