Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 165: terugblikken

Na een prachtig zonovergoten weekend is het goed terugblikken. 

De appels en de druiven zijn op, de chips en de andere mannendingen heb ik links laten liggen. Dus genoeg om trots op te zijn. Maar daarnaast waren er dit weekend ook feestjes, borrels,  festivals, waar je niet altijd kunt terugvallen op je lijstje.

Er was een duidelijk worst wijn en kaas complot gaande. 

Waarbij ik tot de conclusie kom:ik eet als een “normaal” mens, 1 plakje, 1 stukje: “nee dank je”

Maar ik ben het nog niet. Ik wil nog steeds méér…. en het doel is… het niet meer willen.

Iets niet meer willen, dat is waarschijnlijk net zo iets als ergens niet aan denken (het roze olifantje) 

Dus dat is misschien ook wel een mooi voornemen. 

Er niet meer van balen en me niet meer verzetten tegen iets wat ik ben.

Kortom: ik accepteer dat ik van eten hou en ervan geniet. Ik accepteer dat het mij moeite kost. Ik accepteer dat ik alles lust en altijd trek heb. Ik accepteer dat ik altijd mijn best moet doen. Ik accepteer dat allemaal.

Je kunt het vanuit een slachtofferrol levenslang noemen. Je kunt het ook accepteren dat we nu eenmaal in een wereld van teveel leven (jammer genoeg niet iedereen)  en vervolgens kiezen voor genoeg. 

Xjo Ik wens iedereen een fantastisch mooie week.

Waarbij ik nog even een citaat uit een klein boekje “De tao van de eenvoud”citeer. Omdat deze prachtig aansluit. 

Een dichter zei eens: Je kunt het lichaamen geest het beste de vrije teugel laten en de natuur stilzwijgend haar werk laten doen.” Een ander zei: “Houd lichaam en geest onder controle, breng ze in rust en in evenwicht met elkaar.” De kans is groot dat “de vrije teugel laten” uitmondt in losbandigheid en dat ” onder controle houden ” tot onderdrukking leidt. Alleen degene die op verstandige wijze met lichaam en geest omgaan en zichzelf zonder dwang in de hand houden, kunnen zichzelf tegelijktijd zowel onder controle als de vrije teugel laten.

De vertaling van de Tao is de begane weg. Is het niet prachtig als alles lijkt te kloppen? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.