Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 161: Mijn verhaal

Waarschuwing: lang verhaal.

Na mijn carrière bij V&D was het helder (dacht ik). Ik wilde het anders gaan doen. Niet omdat ik het niet meer leuk vond, maar een soort stem in je hoofd die zegt… “het is tijd”.

Waarvoor, dat was niet heel duidelijk.

Wel heb ik altijd de drang gehad om het beste uit mensen te halen. ( dat is altijd makkelijker dan het beste uit jezelf, maar dat terzijde).

En het beste uit mensen halen, wat is dat dan?

En waarom wil ik dat dan?

En ik heb nog wel meer vragen waarop ik zelf het antwoord nog niet weet. Wel weet ik dat ik heel gelukkig werd als ik mensen, mijn collega’s gelukkiger zag worden in hun werk en met zichzelf. Als ik ze vertrouwen zag krijgen. Als ik groei zag. Als ik zag dat iemand uit zijn schulp kroop. Als ik mensen blij met zichzelf zag worden.

Zo begon ik Het Motivatie Magazijn, dit zou de plek worden waar je onbeperkt alles zou kunnen kopen wat je niet in de supermarkt kon krijgen, Moed, Doorzettingsvermogen, Vertrouwen.

Een beetje spiritualiteit ( zonder de blauwe jurk)  gekoppeld aan Noord-Hollandse nuchterheid. Workshops en lezingen, 1 op 1 trajecten. Maar er ontbrak nog iets, en dat zat in het stukje meetbaarheid, ik ben gek op doelen. (en dat is nou eenmaal niet zo heel spiritueel).  Wanneer is het goed en af? En met persoonlijke groei is het altijd een soort van gissen. Behalve als je natuurlijk op een gegeven gaat stralen… dan is de verlichting nabij….  Ik kreeg de zaak letterlijk niet helder, dus als mensen aan me vroegen wat ga je nu doen dan murmelde ik altijd iets van … iets met positiviteit en met zingeving.

Op een avond had ik een intervisie avond met wat collega’s en sprak over twijfel angsten en meer van dat soort zaken,  kies ik hiervoor of kies ik daarvoor: zingeving of iets met diëten? En ze keek me aan en zei “dat weet jij best zelf als”. Kijk eens wat er op dit moment allemaal al is. Je bent bijna gewichtsconsulent, je hebt vorig jaar je eigen Dieet Motivatie Kaarten op de markt gebracht. Je blogt elke dag over jouw project over eten…. Wat valt er nog te kiezen. En het belangrijkste ik ben mijn hele leven aan de lijn! En ik wilde dat niet meer. En ik zag dat ik het anders wilde. En zoals je dan leest in de boeken. Dan vallen dingen op zijn plek. Zo is The Diet Project ontstaan. Omdat ik opeens inzag dat het dus echt een kwestie is van je gewoontes veranderen, je overtuigingen veranderen. Maar dat het ook niet zo simpel is als dat de slanke mens ons doet geloven. Maar ook dat het niet alleen een nummer op de weegschaal is. Het gaat om je zelfbeeld en hoe je je voelt.

En toen kwam het in mijn hart in een stroomversnelling,  het voelde zo kloppend.

Nu heb ik mijn missie helder en dat is zo fijn. Het is niet : Diëten of zingeving en motivatie het is diëten plus zingeving plus motivatie. Want diëten gaat bij mij naast eten over hele andere dingen. Het gaat niet over het perfecte plaatje. Het gaat over kiezen voor jezelf en de beste versie van jezelf worden. Voor jezelf en door jezelf.

En mijn droom is dat ik je daarbij mag en kan helpen. En op het moment dat jij dan durft te stralen doordat je tevreden bent met jouw blije lijf en mind. Dat ik daarvan ga stralen en dat we zo de wereld letterlijk een stukje mooier maken.

Xjo, en ondertussen doe ik gewoon mee, want aan jezelf en je ontwikkeling werken dat houdt nooit op. Het is levenslang, maar dan leuk.

Voor jezelf en door jezelf.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.