Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 160: bekeuring

Vroeger fietste ik altijd via de makkelijkste weg naar de trein. Zo rond een uur of zeven in de ochtend, recht door de winkelstraat. Tot ik op een gegeven moment een bekeuring kreeg:  50.- euro aan mijn broek. 

Ik baalde zo, naast dat ik het stom vond. Behalve dat het verboden was deed ik er naar mijn idee niemand kwaad mee. (In de ochtend liepen er nog maar weinig mensen.) 

Toch heb ik daarna nooit meer rechtdoor gefiets. Vanaf dat moment kies ik de weg met een bochtje. Het is nog geeneens de moeilijke weg, maar vooral een andere weg. 

Dit verhaal illustreert wat ik, of we eigenlijk ook met ” verboden voedsel, of makkelijk voedsel” doen. We eten het net zolang tot we op een gegeven moment de eindafrekening krijgen. Toch weer aangekomen….Want op dit pad staat geen politieagent die je tussendoor even door middel van een boete tot de orde roept. 

Weer iets wat we zelf moeten doen. En gelukkig lukt het mij steeds beter! En ik kies meestal de andere weg. Die eigenlijk vooral een andere weg is 

En toch… heel soms betrap ik mezelf op een shortcut. En stapte ik toch het laatste stukje van de verboden weg op de fiets…

Oeps, zie ik daar nu een politieagent?? Snel afstoppen dus. 

Xjo Kies vandaag eens een andere weg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.