Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 159: Grijs gebied

Als eerst wil ik Linda niet bedanken voor haar voorbeeld voor ten minste 200.000 vrouwen, toen ze in een interview op het Linda festival als antwoord gaf op de vraag “hoe gaat het met je lijn” ze lachend zei, nu even niet.

Niet bedanken, omdat ze daar het fenomeen diëten volledig mee in stand houdt. Ze had kunnen zeggen, het gaat goed want ik doe na Linda lijnt een aantal dingen anders. Of, ik voel me goed in mijn lichaam. Of je begrijpt dat zes weken slechts een begin zijn, soms voel ik me wat sterk en soms wat minder sterk.

Op deze manier blijven we denken dat lijnen een zwart wit proces is. Je bent aan de lijn of je bent niet aan de lijn. Maar volgens mij is er niets zwart wit aan,  afvallen is grijs gebied. Ook al val je niet af kan je nog steeds heel goed bezig zijn. Onzichtbare maar o, zo belangrijke stappen worden gezet in het grijze gebied. Bijvoorbeeld dat je op een afstandje kunt kijken naar je eigen gedrag en ziet dat het je niet helpt. Dat je iets doorbreekt wat je voorheen niet lukte.

Zo had ik er vandaag een paar stappen die mij in ieder geval het gevoel geven dat mijn doel: nooit meer op dieet een optie is. Wat zeg ik, dat het me gaat lukken.

  • Zo stond ik dus net met een vork in een ( verantwoord) restje eten te prikken (staand in de keuken), herpakte mezelf en zette het in een bakje in de koelkast.
  • Ik had een heerlijke yoghurtshake gemaakt voor mijn lief, met veel te veel suiker (mijn liefde toon ik graag door eten te maken wat ik zelf niet meer mag). Terwijl ik het bakje van hierboven in de kast zette zag ik de shake staan. Na een slokje (eerlijk is eerlijk ) en de gedachte, dit is echt te lekker…. had ik de gedachte “hier kan ik écht geen weerstand aanbieden” Wat een totaal onzinnige gedachte is, want natuurlijk kan ik dat wel. Maar, om het nou niet heel ingewikkeld te maken heb ik het laatste glas met liefde aan mijn vriendje aangeboden….
  • Ik was gezwicht  ( dit moet ik de toekomst gekozen worden) in de supermarkt voor robuuste koeken. Die hartstikke vol zitten met lege calorieën, maar in mijn leven zonder dieet, eet ik wel af en toe een koekje. En wat kan je genieten van het bewust eten van 1 koek, en de tweede die wil ik gewoon niet en dat is een nieuwe ervaring voor mij.

En weet je, het maakt ook niet uit. Het maakt niet uit wat Linda doet, het maakt niet uit wat ik doe. Het gaat erom voor jou, wat jij doet. En het enige wat ik hoop te bereiken is dat je nadenkt, nadenkt over wat bij jou past. Want alleen als het uit jezelf komt dan kan er wat veranderen.

Xjo Veel succes

 

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.