Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 154: Uitstraling

Net werd ik gebeld door een vriendin, die sprak me aan op een uitspraak uit één van mijn vorige blogs: Ik, die toch mensen wil motiveren om voor een blij lijf te gaan (en dat wil ik ook écht) had geschreven dat ik liever bij de slankere mensen wilde horen. En dat ze daardoor geraakt was. En misschien ook wel een beetje kwaad. Wat ik trouwens logisch vind hoor, want toen ik dat opschreef had ik zelf ook niet zo iets van… nou met die uitspraak trek je volle zalen. Het kwam over alsof dunne mensen beter waren en dikke mensen minder. En dat wat precies wat ik ook voelde toe ik dat schreef. Niet dat het zo is natuurlijk!!! Ik schreef het, ik voelde het en ik wist ook meteen dat het onzin was.  Maar omdat ik heb besloten om mezelf niet te censureren voor de leescijfers heb ik het laten staan.

Het was namelijk wel iets wat er naar boven kwam toen ik de vraag ging beantwoorden. Waarmee ik aan wil geven hoezeer we onszelf onbewust afmeten aan het ideaalbeeld van de maatschappij. Terwijl ik dacht daar toch wel redelijk wars van te zijn. Helaas, ook ik ben door het monster van het univorme ideaallijf gegrepen. Als excuus wil ik graag aangeven dat ik zelf nog in de projectfase zit en juist door het zelf te ervaren probeer te onderzoeken wat de onderliggende demonen zijn waartegen we strijden. En dat ik juist nog niet vanuit een juffenstandpunt de waarheid ga lopen predikken,

Maar als ik je ook tegen het zere been heb geschopt met een uitspraak ( deze of andere) dan zeg ik hierbij…

Sorry! dat is het laatste wat ik wil.

Wél vind ik het mooi dat er iets bewogen wordt, want ik hou van de emotie en de aanleiding voor discussie. Dus dank je wel lief vriendinnetje dat je me belde en eerlijk en open was.

En hoe toevallig is het dat ik net door de stad liep en naar de mensen om me heen keek. Wat maakt mensen mooi,  interessant of leuk?

En volgens de wetenschap beoordeel je dat in 7 seconden of zo iets. En in die 7 seconden let je denk ik maar 1 seconde op iemand zijn vorm en gewicht om vervolgens heel snel over te schakelen naar mimiek, uitstraling, lichaamshouding. Je kijkt en voelt of iemand tevredenheid, vriendelijkheid en energie uitstraalt.

Want dat is de conclusie van vandaag. Als The Diet Project zou afspelen in een boksring en we in de ene hoek “uitstraling” zetten en in de andere hoek “wat kilo’s teveel” dan zou “wat kilo’s teveel in ronde één al onderuit gaan.

Xjo  Nu maar hopen dat ik met mijn uitstraling mijn uitglijers kan compenseren. Want de handdoek in de ring gooien daar wacht ik toch nog even 200 dagen mee.

ps. Laten mijn blogs je blijven: motiveren, tot nadenken stemmen, maar vooral tot jouw blije lijf pad leiden.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.