Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 149: Langzaam

Ik ga langzaam, dat mag duidelijk zijn. En om nog duidelijker te zijn, ik ben daar ok mee (wat niet betekend dat het van mij niet iets sneller mag hoor), maar omdat het precies datgene is wat ik uit wil dragen met Het Motivatie Magazijn. 

Er zijn geen quick fixes in het voor altijd aanpassen van gewoontes en gedachtes over je mooiste ik. Dat is  wel jammer….Want geloof me, als er een snelle oplossing was dan had ik die ondertussen zeker ontdekt. 

En laten we wel wezen, langzaam is lekker. Je kunt af en toe een frietje eten of een extra koekje. Het enige opstakel van langzaam is dat je ongeduldig wordt en toch je heil neemt tot een quick fix, misschien ook wel niks mis mee, als je het maar ziet zoals het is. Een snelle tijdelijke oplossing. Om vervolgens weer door te pakken op de lange termijn oplossing.

Maar het meest beangstigende van langzaam is, is dat je geen verbetering ziet of verandering ervaart. (Wat is nu 4 kilo in 4 maanden).

Dat je de handdoek in de ring gooit…. Opgeeft. Precies dat je. datgene gaat doen wat je niet moet doen. 

Dus laten we even stil staan, bij de milimeters, de centimeters die er vast af zijn. De onsjes, de kilo’s.  De verbeterde gedachtes over onszelf ook al lukt niet altijd. Of die ene gewoonte waarvan je weet dat je die nooit meer loslaat. 

Vier vandaag de kleine veranderingen.

Xjo 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.