Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 148: afspraak is afspraak. 

Afspraak is afspraak, iedereen kent deze quote wel. Hij hing in ieder geval op het hoofdkantoor van V&D. En nu wil ik het uiteindelijke faillissement hier niet aan ophangen…maar ik denk wel dat V&D nog had bestaan als iedereen zich hieraan had gehouden. 

Schijnbaar is het niet zo een eenvoudige… afspraak is afspraak. 

En als ik voor mezelf spreek voor mij is een afspraak met een ander makkelijker na te komen dan met mezelf. 

Want eigenlijk is dat wat een “dieet” volgen is. Een afspraak met jezelf. 

Waarom is dat toch zo lastig?

Waarom lukt het toch altijd om de ruimte te vinden binnen een afspraak met jezelf….

En ik kan maar één conclusie bedenken en dat is dat ik mezelf niet serieus neem. Misschien ben ik toch op zoek naar de bevesting van de ander. Iemand die zegt… “wat goed dat je geen koekje, wijntje, tweede bord neemt”. 

Want mijn “eet geen M&M’s challenge” heb ik alleen maar volgehouden omdat ik het aan jullie beloofd heb. 

Misschien geen nieuwe afspraken maken totdat de oude écht afgerond zijn. De lat niet verhogen als je ook al niet over die van een meter kan springen. 

Vandaag speel ik dus mijn haalbare kaart. Water drinken, 10000 stappen, en 1x opscheppen. 

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.