Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 145: Lelijk!

Een blij lijf, het is een belangrijk doel van The Diet Project. Maar wat is dat nou eigenlijk? En heb ik eigenlijk al een blij lijf? Met een blij hoofd? Ook niet onbelangrijk. 

En waarom is het zo belangrijk? Waarom geniet ik zo van een mooie foto van mezelf en kan ik echt kwaad en verdrietig  worden over een lelijke foto?

Ik snap het eigenlijk zelf ook niet. Want eigenlijk past dit me niet. Na al mijn spirituele ontwikkeling, boeken en wijsheid zou ik mijn ego dit soort ijdelheid al afgeleerd moeten hebben toch? 

In ieder geval levert het mij een hoop vragen op. En ik hoop ook een aantal antwoorden. Want ik ga er van uit dat een blij lijf voor iedereen wat anders is. Dus reageer alsjeblieft      en geef jouw definitie van een blij lijf.

En ik denk even aan een wat zware dame die ik laatst zag dansen in een behoorlijk kleine outfit. Vol passie en energie. Haar vorm en haar gewicht waren helemaal niet relevant, ze straalde gewoon en daarom was ze een genoegen om naar te kijken. 

Dat wil ik ook. 

Nee, schrik niet. Ik ga niet in een kleine bikini de salsa dansen. 

Ik wil me niet meer rot voelen bij het zien van een lelijke foto, ik wil dat het me niets uitmaakt. Ik wil dat ik mezelf kan zien en accepteren op mijn mooist en op mijn lelijkst. Misschien zit de truc van een blij lijf wel heel simpel, in blij zijn, veel lachen, en jezelf niet zo serieus nemen. Want ik heb nog nooit iemand gezien die lelijk is als ze lacht. 

Misschien een nieuw project voor 2018. 

En tot die tijd ga ik heel veel lelijke selfies posten. 

Xjo 

Ps. Voor mijn vriendinnetjes…Ik ga zelf lelijke selfies posten, want voordat je het weet gaat de geheime fotomap Ibiza volledig online… en dat is echt teveel lelijkheid in één keer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.