Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 14: Angst en beven.

De afgelopen 14 dagen zijn heerlijk geweest. Het juk van op dieet te zijn, is een stuk minder zwaar. Nu ik echter op de helft van deze maand terugkijk naar hoe het is gegaan ben ik bang dat het juk lichter is, maar ik waarschijnlijk niet…

Waar de meeste mensen angst hebben voor  donkere steegjes, spoken, geesten, of  Freddy Kruger… Ben ik bang voor de weegschaal. Ik heb er ook een woord voor bedacht “weegvrees”: een angst die vrouwen ontwikkelen omdat iedere keer als ze op de weegschaal staan zwaarder zijn. 

Nu sla ik eigenlijk de spijker op de kop. Ik wil wel wat afvallen, maar nog belangrijker is dat ik écht maar dan ook écht niet zwaarder wil worden. Als ik nu een pil zou krijgen waardoor ik altijd dit gewicht zou wegen zou ik hem direct nemen. 

Nu is angst een slechte raadgever en kan ik wel denken dat ik zwaarder word, maar meten is weten. Daarom stap ik gelijk met beven op de weegschaal (de beste manier om angst te bestrijden is moedig zijn, terwijl je bang bent). Ogen tot spleetjes geknepen, bidden dat het meevalt, en vervolgens de confrontatie aangaan. Tromgeroffel…. 82.5 dus inderdaad zwaarder. Ongeveer 3 kilo meer dan wat ik woog voor de kerst. Het is wat het is, een beetje in lijn met de verwachting. Blij wordt ik er niet van, verdrietig ook niet. 

Wel is duidelijk dat de doelstellingen voor deze maand waarschijnlijk hartstikke goed voor me zijn, maar dat er nog wat doelstellingen bovenop mogen om werkelijk verschil te maken. Ik denk dat ze te maken gaan hebben met hoeveelheid en bewegen. 

Een fijn weekend! En wat je vandaag niet teveel eet, hoeft er morgen niet af.

P.s als jij ook weegvrees hebt… 

Xjo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.