Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 137: Bye bye Ibiza

Één ding heb ik bewezen de afgelopen 5 dagen in Ibiza. Is dat ik thuis best in staat ben een normaal eetpatroon te handhaven, maar buiten mijn eigen koelkast, inkoopbeleid en kookkunsten ben ik  niet goed in staat om naar mijn eigen behoeftes te luisteren. En dan in de meest brede zin van het woord. 

Goede eetkeuzes maken op vakantie, zeker omdat er ook zoveel keuzes zijn die er anders niet zijn, dat vind ik lastig. 

  • Zoals weinig eten aan een gedekte ontbijttafel.
  • Van heerlijke sangria maar één glas drinken.
  • En fantastische toetjes gewoon niet bestellen.

Wat is het probleem in deze, zou je kunnen denken. Want was ik het niet die schreef… ” leef, alsof het je laatste dag is…” Het zijn maar vijf dagen. Nou dat ga ik je vertellen. 

Ik baal er van dat het op vakantie de omstandigheden bepalen. Het aanbod, de prijs, de smaak, het gezelschap de sfeer. 

Nu ik dit opschrijf dan voel ik waar het voor mij niet klopt. Het is gewoon teveel moois en teveel lekkers en teveel drank en teveel ontspanning in één keer. En ik misschien makkelijker van kleine verwenmomentjes per dag kan genieten. Een lekkere laitte op het plein als ik er even doorheen zit. Ik kijk uit naar mijn drie witte wijn op vrijdagavond. Ik geniet van mijn ontbijt op zaterdagochtend in de supermarkt waar ik een wit pistoletje eet met ham en kaas. 

En ik geniet ervan omdat ik het niet elke dag eet of drink. En omdat ik dan ook het het gevoel heb dat ik het heb verdiend. 

En hoe fijn is dat om in te zien dat ik zo ben, en dat dat ook goed is. En dat ik daar een keer mee mag beginnen om te accepteren. Dat het niet erg is om anders te zijn. En als dat betekent dat ik de volgende keer gewoon één keer lekker ga tafelen, en de rest van de dagen met een broodje en een fles cava op het strand zit, dan is dat maar zo. 

Xjo Bye bye Ibiza, Hello Zaandam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.