Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 132:Wereldkampioen borrelnootjes weigeren. 

De lat hoogleggen. Ik dacht altijd dat dat iets goed was. Want als je de lat niet hoog legt. Dan ben je gemiddeld, dan speel of leef je niet om het maximale eruit te halen. En dat zijn twee dingen die ik niet wil zijn. Gemiddeld en genoegen met minder nemen dan het maximale. Dit proces bedacht ik vooral in mijn hoofd, want ik ben, behalve een harde werker, nergens uitermate getalenteerd in. Ik heb weinig medailles aan de muur hangen (die voor goudster van stijldansen is ondertussen wel verjaard) en neem ik vaak genoegen met wat me uiteindelijk een beetje lukt, met bijbehorende frustratie. 

Even om mezelf niet helemaal af te branden, het laatste jaar gaat het een stuk beter met het behalen van mijn lat en mijn doelen dus er is progressie. Misschien wel door de tip die hieronder staat. 

Het zijn dus twee dingen die naast elkaar kunnen bestaan, je denken en je realiteit. 

Nu heb ik iets bedacht voor alle mensen die zichzelf een perfectionist noemen of van zichzelf ook vinden dat ze de lat hoog leggen. (in principe heb ik dit voor mezelf bedacht, maar wie weet heb jij er ook iets aan) En eigenlijk is dit idee één van de basisideeën van het motivatie magazijn.

Kies iets heel simpels, iets waarvan je denkt pfff simpel, maar waarvan je in de realiteit nooit op lange tijd succesvol in bent gebleken. En zet al je perfectionisme in op dat onderdeel.

Vergeet de rest van alles wat je ook nog kunt doen. Vergeet alle mooi vormgeven lijstjes en planners van pinterest, die vol staan met honderd en duizend dingen die je ( per dag) zou moeten doen voor een fantastisch en succesvol leven. Maar kies voor of of.  Kies voor water drinken of voor het alleen maar eten van gezonde tussendoortjes zonder suiker. Kies, of 10 minuten per dag extra lopen, of besluit om altijd de trap te nemen, of sta dat kwartiertje extra op voor jouw dagelijkse rek en strek oefeningen. Kies iets! En het liefs iets wat je elke dag moet doen en wat jou wat oplevert. En kies iets waarvan je eigenlijk denkt…. simpel. En het liefs ook leuk!!

En kijk eens op de perfectionist in jou dit perfect kan uitvoeren.

Doe minder met meer focus en daardoor meer resultaat.

Pas op, want bovenstaande oefening zou je opeens het gevoel van haalbaarheid van dingen kunnen gaan geven. Misschien zou je jezelf opeens wel succesvol op 1 onderdeel kunnen noemen. Hou je er opeens en onverwacht een goed gevoel van over en krijg je zin om nog meer hele kleine dingen heel goed uit te voeren. 

Stel je voor….wat een medailles zou dat opleveren. 

  • Wereldkampioen water drinken.
  • Europees kampioen gebakjes weigeren.
  • Nederlandskampioen gezonde tussendoortjes bedenken. 
  • Enz. 

X jo 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.