Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 131: Moeder is moe. 

Moederdag, een prachtige dag waar moeders welverdiend even op een voetstuk gezet worden. Facebook en instagram staat vol met lieve berichten en prachtige foto’s.

Ik ben geen moeder. Voor mij geen voetstuk. (En dat maakt me niet zielig hoor, het is er gewoon niet van gekomen) 

Nu hoor ik je denken wat heeft dit met afvallen en eten te maken? 

Ik zal het je uitleggen. 

Ik ben wél bonusmamma en ik ben er even klaar mee, in plaats van lof, lieve woorden en ontbijt op bed krijg ik mijn dagelijkse portie puberdrama geserveerd. Mamma is moe. (En daarin ben ik vast niet de enige, want moeder zijn is in mijn ogen een veeleisende en ondergewaardeerde roeping). En ik wil het liefs even de boel de boel laten. Inclusief alle mooie regels die ik de afgelopen maanden zo mooi heb bedacht. 

Als je moe, boos of teleurgesteld bent dan is het lastig lijnen. En dat zien en erkennen is één, maar er vervolgens nog wat mee doen is twee. 

Schadebeperking is dus op dit moment het beste wat ik kan doen. Mezelf even wat rust gunnen. Kat op schoot (dit is trouwens altijd een goed idee, want dan kan je niet richting troostvoer lopen)  en vervolgens bedenken welk gezond ontbijt ik voor mezelf morgenochtend ga maken. 

Want ik hou van mij.

Xjo 

En ik schreef dit gister en vandaag voelt alweer als een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Het moraal van dit verhaal is, zorg goed voor jezelf, en dan pas voor al die anderen die je nodig hebben. Want als jij je uitgerust en in balans  voelt dan is het makkelijker goed kiezen. 

Dus hup! 

  • Bed uit. 
  • Water
  • Wegen
  • En doe een dansje
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.