Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 130: Samen

Gister postte ik een oproep om Het motivatie magazijn te liken. Wat een lieve leuke berichten werden er gepost. Niemand die zei, hé Jo, jij bent toch ook niet op gewicht? Wie denk jij wel niet wie je bent. Dat jij de aanvoerder denkt te kunnen zijn van een dieetbeweging. En dan kan ik alleen maar zeggen: “je hebt gelijk”!

Want ik ben nog niet op gewicht. Maar de vraag in deze is wel… wie bepaalt dat? Is het een gemiddeld BMI, is het de mening van de buurvrouw, spiegel jij je aan gefotoshopte sterren of bepaal je dit lekker zelf. 

En daarvoor wil ik me inzetten, dat jij tevreden bent met jezelf en met je lijf. Jij bepaalt, jij voelt of het ok is. Jij weet of je eet of vreet. Of het voeden of vullen is. Voel je fit en levenslustig of vet en uitgeblust? 

En dat is mijn pad wat ik graag samen met je loop, omdat ik weet hoeveel tijd er nodig is voor een échte verandering. Dat ik niemand ken die na een écht dieet blijvend op dat gewicht is gebleven. (De uitzondering daar gelaten)  Dat dat betekent dat je niet alleen naar de buitenkant moet kijken, maar ook naar de binnenkant. Waarom eet jij wat je eet? 

Dus ok, ik bepaal dat dus. Helemaal voor mezelf. En daarom werk ik dus aan mezelf, niet omdat ik niet ok met mezelf ben, maar wel omdat ik voel dat eten en ik nog niet helemaal in balans zijn. En dat mijn project aan het einde van dit jaar resulteert in 7 kilo minder dat is mooi meegenomen. 

En ik wil dat jij dat ook gaat doen samen met mij. Want samen ben je sterker. Samen met andere motivatie magazijners. Want dat bedenk ik nu dat is misschien wel de belangrijke voorraad die er in Het Motivatie Magazijn staat. Dozen vol met lieve leuke en prachtige mensen die elkaar willen helpen om blij met zichzelf te worden. 

Are you in? 

Xjo die nog even verder droomt. 

P.s de website gaat einde van de maand online. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.