Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 129: Weegvrees.

Ik ga liever niet op de weegschaal. Nog steeds niet. 

Er zit iets moois in het niet weten. Het is heerlijk om wakker te worden en aan je buik te voelen en te denken mmm vast minder. Tot de confrontatie met de cijfers je op de realiteit drukt en  somberheid je overvalt. De stem in je hoofd staat klaar met zijn commentaar:”zie je wel, het lukt je nooit”. Jij ben écht een loser. 

De wereld vergaat, zo lijkt het bijna,  als de weegschaal een kilo meer aangeeft. En als ik niet gelijk aktie neem spontaan alle knopen van mijn broek springen en mensen me met hele andere ogen bekijken… ” zie je het, ze is 1 kilo zwaarder”.

Onzin natuurlijk!

En daarbij is het ook nog leven vanuit angst, als ik maar niet…en ik verdom het tegenwoordig om vanuit angst te leven.

Dus elke dag wegen wordt mijn goede gewoonte vanaf nu. Dus ook op de slechte dagen, de weekenden, de eerste dag terug van vakantie.

En ik oefen alvast met de zin uit mijn doosje motivatiekaartjes. 

Laat het getal op de weegschaal je niet frusteren, maar inspireren! 

En indien nodig de motiverende vervolgzin:

“Dit ben ik nu, Ik ben mooi zoals ik ben en ga door met goed voor mezelf zorgen”. Ik eet gezond en beweeg waar mogelijk. Ik voel wat ik nodig heb, rust, liefde, of andere emoties. Ik zal hier aandacht aan geven in plaats van deze gevoelens weg te eten of drinken. 

Tot morgen weegschaal. 

Of ik kan hier natuurlijk ook pas in juni mee beginnen….

Xjo 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.