Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 126: Who are you cheating? 

Cheatday, refeedday, sasdag, het klinkt als muziek in de oren van een diëter die vrijaf wil hebben. 

Ik wil hierover toch even mijn overpeinzingen met je delen. Een vriendin vertelde dat haar dochter de hele week eten aan het verzamelen is voor op haar cheatday. Zakken chips, M&M’s enz. 

Wat is er mis mee? Ok, wat is er mis mee voor mij! (Want als het voor jou werkt en je zit helemaal heerlijk in je vel dan moet je lekker blijven cheaten.) 

In mijn mooiste leven, lees: als ik dus het gevoel heb dat ik nooit meer aan het diëten ben, daarin is geen ruimte voor alles of niks. Het is voor mij het kunnen dealen, het kunnen kiezen voor het eten wat er altijd is. Om chips te kunnen eten als ik daar trek in heb, of na 10 M&M’s te denken, lekker maar genoeg. Terwijl ik op mijn cheatday denk in hoeveelheden van hele appeltaarten ,hele zakken chips, en familiezakken M&M’s. Ik wil gewoon op mijn gewone dagen ook kunnen genieten van lekkere dingen. 

En volgens mij kan dat ook…

Maar ja, mijn doelstelling is dan ook 1 kilo per maand. En veel sneller gaat het niet. 

Misschien moet ik wekelijks een hungerday inlassen, die pas succesvol is als ik mijn maag een liedje hoor knorren. Waarin ik mezelf in keukenfolie wikkel om de verbranding omhoog te brengen. En waarin mijn gevoel van een lege maag mij het gevoel geeft van totale controle. 

Om er vervolgens weer een week tegenaan te kunnen. 

Xjo

Ehh, toch maar niet. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.