Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 116: Hoe verander je?

Op Facebook kwam er een stuk langs over een Food Revolution Seminar.  Allemaal sprekers met de wijsheid in pacht. Iedereen weet het beter. En niet een klein beetje beter… nee, echt superveel beter. 

En ik voel me dom. Dom dat mijn strijd gaat over het wel of niet nemen van een  bitterbal.(In plaats van het effect van antioxidanten op de vertering in je grote teen.) Iedereen lijkt de magische formule te hebben voor een slanke lijn, een gezond lichaam en al je chakra’s in balans.  Toch zie ik om me heen dat niet iedereen het heeft, doet of voelt. 

En dat is precies waar ik in geloof, het gaat niet over iedereen. Het gaat om mij en het gaat om jou. En nog belangrijker, het gaat erom waarin jij gelooft. 

Voorbeeld, ik dronk vroeger heel veel colalight, het was een zoet lichtpuntje van mijn dag. Natuurlijk kom ik niet onder een steen vandaan dus snap ik gerust dat aspartaan geen waardevolle bijdrage levert aan mijn lichamelijke gezondheid. Maar, het weten is één, ernaar handelen dat heeft me zeker een aantal jaar gekost. 

We zijn gewoon net als pubers (alleen denken wij dat we af zijn omdat we volwassen zijn) die door het leven moeten leren en voelen wat ons dient en wat ons niet dient. En dat proces dat duurt volgens mij levenslang. 

En alle deskundigen die mogen net als wij dat voor onze pubers doen. Zeggen wat goed is, en zeggen wat verstandig is. Dat betekent alleen niet dat we die wijsheid in één keer tot ons nemen. Wel onderbewust, en dat onderbewuste dat geeft op een gegeven moment een seintje…

En dan betrap je jezelf erop dat je geen colalight in je winkelmandje zet. 

Waarbij het citaat van Louise Hay mij vandaag raakte. “Dat wat we eten verbetert ons lichaam en onze gezondheid of verslechtert ons lichaam en onze gezondheid”. 

En ik voel dat deze wijsheid ergens wordt opgeslagen. Wat jammer genoeg niet direct tot verandering leidt, maar ik weet gewoon wel op langere termijn.

Xjo 

En ik vraag me af hoe slecht kan een bitterbal nou zijn? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.