Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 11: Er lijkt wel altijd wat te vieren…

Ik vraag me toch af hoe slanke mensen dat doen? Bij alles wat er lukt in mijn leventje scannen mijn hersens: succesje – feestje – taartje – champagne. Het wordt me steeds duidelijker, ik ben volledig verkeerd geconditioneerd. Het zou moeten zijn Succesje – ahh wat leuk – je belt iemand om het te vertellen – je drinkt een glas water …. en doorrrr.

Maar champagne en dan ben ik even serieus, maakt echt alles mooier, kortom dat is een slechte gewoonte die ik niet kwijt wil. Ook leuk om te erkennen. Als er champagne is dan mag ik deze altijd en onbeperkt nuttigen. (Ik noem dit inzicht 1.)

En wat heb ik dan eigenlijk te vieren? Nou, eigenlijk vind ik dat ik 10 dagen deze blog heb geschreven al een succes. ( jullie weten ik leg de lat graag laag, maar ik leg hem wel neer). Echter ik ben wel zo realistisch om een blog wat gaat over dieten niet te vieren met taart. Dus ik schrijf het op – ik deel het met jullie – en ik neem er een glas water op.  Het echte succes is dat er wel wat gebeurd in mij en met mijn patronen. Juist door het stellen van de drie aktiepunten, voel ik waar het pijn doet. Het staand, lopen, rennend eten ik doe het allemaal, of deed, want het gaat per dag beter. Geen broodje verliet de keuken voordat ik er een hapje van had genomen, terwijl ik nu weleenswaar met wat moeite me naar een zittende lokatie sleep. Net zoals net met een stukje chocolade. Staand is een reep zo op, maar als je deze zittend en wat langzamer dan normaal eet dan zie je opeens wat je aan het doen bent. En ik weet al wat mijn aktiepunt voor volgende maand wordt. 1 stukje is ook een stukje en dat gaat een hoop schelen.

Ik wens jullie eet smakelijk en geniet!

Xjo

 

 

7 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  goeie morgen Jose wat schrijf je toch leuk, en wat ga je goed. En vandaag is het echt feest heb ik begrepen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en neem hier zittend maar een lekker glas champagne op. Proost

  gr. Marianne

  Beantwoorden
 2. Ineke de Jong
  Ineke de Jong zegt:

  Dag Jose, wat een leuke blog! Ik heb meestal een glimlach op mijn gezicht als ik ‘m lees. Ik herken veel dingen waar je over schrijft en hoe jij erover schrijft, daardoor lijkt het voor mij ook haalbaar, de punten voor deze maand en verlies ik niet de moed. Heel erg bedankt, lieve groeten Ineke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.