Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 109: terug naar start?

Dit is een verhaal over vallen en opstaan. Dit is een verhaal over het leven. 

Ik volg nogal wat dieetmensen, ik hou van dieten en van mensen (vooral van blije foto’s van mensen van voor en na)  en dus een logische keuze… 

Nu valt het me op dat sommige van deze mensen steeds weer opnieuw beginnen. ( de rechterpad gedachte)  En jij denkt bij jezelf, ehh ja overnieuw beginnen dat is toch goed?. Maar volg even mijn gedachtengang in deze even, stel je voor op je 9de wilde je je blauwe band halen voor karate maar dat is toen niet gelukt. Ga je dan weer opnieuw beginnen met karate? Nee toch, je pakt het op waar je gebleven bent. 

Je kunt niet opnieuw beginnen, je begint gewoon waar je gebleven bent. Elke dag weer, niet gisteren, niet morgen alleen vandaag. Wat is het verschil? Ja dat is een goede vraag. Het verschil zit hem in het oordeel :  goed of fout eten, wel of niet lijnen. Uit of aan. Ik denk dat het belangrijk is dat we niet een aan of uit denkwijze inzetten, maar meer de glooiende lijn denkwijze gaan leven. 

Volgens mij is het woord lijnen ook geen goed woord. Ook al heb ik er nog geen ander woord voor gevonden. 

Lijnen is gewoon eten, maar dan misschien wat minder en wat anders. Dus kan je zeggen ik begin vandaag opnieuw met eten. 

Nee, ik kies vandaag om wat anders te eten dan gister. 

Stel je voor de eerste 15 jaar van leven waren geen succes op school? Je kan dan niet overnieuw beginnen. Er is alleen beginnen. Alleen vandaag, met alle wijsheid van gisteren in je rugzakje. 

Terug naar start is een illusie. En aan het einde is het totaal niet meer belangrijk of je gewonnen hebt. 

Wat is er eigenlijk wel belangrijk tussen Start en af? Hoe jij je voelt en wat je doet vandaag. Want de akties van vandaag vormen hoe jij morgen over jezelf denkt. 

En dat is volgens mij bouwen aan je eigen geluk. 

Maak jezelf daarom trots. Trots op elke ministap die je maakt. Trots op wat je wel doet en vergeet wat je niet doet. 

Xjo 

Die zomaar 1,2 kilo zwaarder was, maar zich daardoor niet laat beinvloeden. Maar vandaag wel ff gaat proberen volgens de glooiende lijn methode om een daling te bewerkstelligen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.