Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 108: Onlijnstress

GRRRRRRR, je kent het wel. Op je computer , dat je iets wilt openen en dat dat rondje dan de hele tijd gekmakend blijft ronddraaien met na een 5 minuten een of andere vage melding. Alsof ik nog niet genoeg “onlijn” stress heb. Vervolgens loopt je mobiel vast en begint de afwasmachine irritant te piepen.

Het versterkt elkaar ook, online en offlijn stress en eigenlijk alle andere stress.

Maar stress, dat is zo een vriend die onuitgenodigd aan je deur klopt. Meestal als je veel te veel moet doen, je net woorden hebt gehad met vriend of puberkind, je de trein moet halen binnen het half uur en je haar nog nat is van het douchen. Oja, en je computer die nog steeds niks doet. 

Normaal zou ik me overgeven aan dit rotgevoel, zou het me verlammen en me richting stomme keuzes laten dwingen… maar nu ga ik het anders doen!

Want ik heb je door stress. En weet je. Kom maar even lekker binnen. Je bent niet voor niks gekomen dus vertel mij maar eens even… Wat kom je doen?

Nou ehh. Ik wil je graag laten weten dat je een totaal nutteloze dag hebt gehad. Oja, en dat je eigenlijk ook beste stom bent, dat jij je lullige computerprobleempjes niet kunt oplossen. Dat je op deze manier nooit je planning gaat halen. Het is trouwens al half zeven dus gezond eten zit er ook niet in, want jij bent veels te lui om nu nog naar de supermarkt te gaan. O, en heb ik al gezegt dat je wel heel erg aan zelfmedelijden lijdt. Oja, en het belangrijkste… als je op deze manier doorgaat dan wordt het natuurlijk niks met alles, maar dan ook echt met alles wat je aan het doen bent. Een motivator van likmevessie. En dat boek dat je wil schrijven… nou dat wordt lekker leesbaar met jouw handschrift nu je computer het niet doet. Wie denk je wel dat je bent?

Nou stress, dank je wel voor deze prachtige samenvatting van mijn persoontje en mijn capaciteiten en dan mag je nu op dezelfde manier gaan als dat je gekomen bent. Weet je ik blaas je wel even weg met een paar diepe in en uitademingen. Adem diep in… en pffffffffff adem diep en hard uit. En dat nog maar even een paar keer.

Dag stress!!

Ik ga even boodschappen doen, en dan ga ik zo heerlijk eten.

Xjo 

Ps. Wij van het motivatie magazijn kiezen ook voor onszelf op de dagen dat stress langskomt. JUIST op de dagen dat stress langskomt.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.