Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 107: The smell off victory

Ok, ondertussen weten jullie dat ik graag een beetje overdrijf. Maar wat was ik blij om een nieuw lager getal op de weegschaal te zien staan.

Ook al is het een momentopname , om eindelijk weer 77,5 op de weegschaal te zien staan is het toch wel heel erg fijn. Ook lekker is het dat ik het verschil ten opzichte van foto’s van vorig jaar zie. Het is natuurlijk niet, dat ik mijn best niet doe. Ik kan gerust zeggen dat als ik mezelf zou moeten begeleiden ( en dat is precies wat ik doe) zou ik bijna de ideale afslankklant zijn.

Ik doe mijn best, ben gemotiveerd, luister naar mijn eigen goede adviezen. Toch was ik een beetje zenuwachtig om te wegen. Weegvrees is erger dan hoogtevrees…

Gemotiveerd dus door het getal op de weegschaal ( dit laat ik me niet meer afpakken). Maar ook realistisch, want 77,5 maakt nog geen gezond BMI en mijn hogere doel: Nooit meer op dieet is nog niet in zicht.

Ik verbijt mezelf dagelijks om niet 1… maar 2,3 koekjes te eten. of 1… 2,3, dadels, of 1 …2,3, rijstwafels te pakken. Of een half uurtje na mijn ontbijt te denken: ” ik zou best nog wel zo een heerlijk bakje yoghurt willen hebben”. Na 1 bord avond eten te denken, zo dit was zo lekker doe mij nog zo een bord.

Het enige voordeel van mijn grote motivatie is: ik doe het niet.

Tot op een dag ik vanuit het diepste van mijn maag kan zeggen…. “Nee, dank je, geen taart voor mij” ik zit een beetje vol.

En dan ga ik nu nog maar even een glas water drinken, want water is het nieuwe eten.

Nog 1,5 uur tot het avondeten.

xJo

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.