Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 101: Heropvoeden.

Ik had gistermiddag een mentale terugval, in een trekmoment wilde ik alles wat niet mag… staand, veel en snel eten. Gewoon omdat ik trek of honger had en ik nog lang niet aan tafel zou gaan. Natuurlijk zou ik ik een appel kunnen eten, maar dat was dus niet wat die schreeuwerd in mij wilde. Of misschien om mee te beginnen… 

Niks mee gedaan hoor, maar die stem was er wel en dan scheelt het een milibeslissing of je los gaat of niet. 

In de avond onder de douche liet ik alles nog even de revue passeren. En ik bedacht het volgende. Eigenlijk is het alsof ik een vervelend ongeduldig niet luisterend peutertje in mezelf heb zitten. Die in de supermarkt op de grond gaat liggen rellen ” ik wil!!!!”  ….

En waar ik zeer consequent ben in de opvoeding van kinderen, dieren en mannen is er dus duidelijk ruimte voor verbetering in de heropvoeding van mezelf. Of in ieder geval dat deel van mij wat zo een aandacht loopt te trekken. 

Letterlijk mezelf dus her op voeden.

Hallo, hongerig zeurderig kind, je krijgt een geduchte tegenstander in je geschreeuw naar slecht, namelijk de strenge maar rechtvaardige moeder die het beste met je voor heeft.

En als je heel lief bent, dan krijg je over een week een ijsje.

Xjo consequent dus… vooral voor jezelf. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.