Het Motivatie Magazijn - The Diet Project

Dag 18: The diet project dieethype.

Soms, ok best vaak heb ik wilde fantasieën. Ik wil een dieethype starten! Dit naar aanleiding van een vraag in de Telegraaf die op zoek was naar mensen die wat over hun afval traject wilden vertellen. Met 30 jaar dieetervaring heb ik genoeg te vertellen dus bel.

Nu hou ik niet hypes dus laat ik het dan ook niet zo noemen. Een hype klinkt als iets wat weer over gaat. Eigenlijk hou ik ook niet van het woord dieet, dus dat maakt de uitdaging om er een pakkend woord voor mijn geendieethype te bedenken nog uitdagender.

En opeens klinkt er in mijn oor een woord wat ik toevallig gisteren in boek las. Het woord Datia, wat in het Grieks leefregel betekend. Als we iedereen nu zouden leren om van jongst af aan van zichzelf te houden en goed voor hun lijf te zorgen met goede  leefregels die je voor jezelf mag bepalen dan denk ik dat de noodzaak om af te vallen veel minder nodig zijn. Dat je aan iemand zou kunnen vragen “wat zijn jouw Datia voor je jezelf, voor je lijf en voor je lichaam”. 

En dat iemand dan zegt “ik eet bij elke maaltijd mayonaise dat is echt mijn Datia” dat geeft me echt het gevoel dat ik mijn lichaam lekker aan het verwennen ben. Of dat iemand als Datia heeft “ik geloof echt in de voedingswaarde van zoetstof”, ( deze raakt mezelf) dus ik drink het liefs cola light om voor mijn lijf te zorgen. Zo kan je een Datia voor jezelf opschrijven op alles, roken, bewegen, voeding.

Dus dat is mijn uitdaging voor mezelf en misschien ook voor jou. Doe je mee met het schrijven van jouw Datia. In ieder geval 3 die je voor de rest van je leven als regel neemt. En zoals het met alle regels kan en mag…. er is altijd een uitzondering.

Maak er een prachtige dag van.

Xjo

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.